Over Van der Velde: uw rots in de branding

De vaartuigen van Van der Velde voelen zich in de wereld van de waterwerken als een vis in het water. De geschiedenis van het familiebedrijf start in 1936. Door de aanleg van het Twentekanaal ontstonden er in het “droge” Twente nieuwe mogelijkheden. In de eerste jaren richtte Van der Velde zich vooral op de watersport door de bouw, reparatie en de verhuur van kleine vaartuigen. Al snel volgden ook het onderhoud aan bedrijfsvaartuigen van onder andere Rijkswaterstaat en de Rijkspolitie te water.

Eind jaren vijftig werd de eerste eigen sleepvlet aangekocht en sindsdien zijn meerdere vletten in eigen beheer afgebouwd, die de meest uiteenlopende opdrachten met succes hebben volbracht. Na verkoop van de werf in 1990 richten wij ons dan ook volledig op het directie-, sleep/duw-, peil/survey-, en assistentiewerk.

De schepen worden onder andere gebruikt om het reilen en zeilen bij de uitvoering van waterwerken te controleren. Bij de bouw van bruggen worden onze schepen vaak ingeschakeld voor de veiligheid, het overzetten van mensen en het uitvoeren van allerlei hand- en spandiensten. Ook worden de vaartuigen ingezet voor onder andere scheepvaartregeling, sleep- en transportwerk en kunnen uitgerust worden met zeer geavanceerde peil- en plaatsbepalingsapparatuur.Welke door de opdrachtgever bij ons aanboord wordt geplaats, of door ons extern wordt ingehuurd. Ons werkterrein is heel breed. Van op de Waddenzee tot op de Rijn kunt u onze schepen tegenkomen. Waar u ons ook voor inschakelt: met Van der Velde staat u sterk op het water.

Wij werken onder de gedeponeerde  “Algemene Sleepconditiën 1946”, “Nederlandse sleepdienst Conditiën”, “Sleepconditiën 1965” of “Huurvoorwaarde bagger- en aannemingswerken 1994”.

Wilt u informatie?

14 + 15 =